NBA Coach Tom Newell bij BBF Migliore!

Afgelopen vrijdag stond er een speciale training op het programma voor de U14-1 en de U16-1. Coach Marc van Tetering had een verassing in petto. Beide teams werden verrast met de Amerikaanse NBA coach Tom Newell!

Tom Newell heeft een uitgebreide internationale achtergrond in de basketbalwereld. Zo was hij een voormalig intercollege speler, een Europees professional, High School coach, NBA coach, WNBA coach, bondscoach (Japan 2000) en coach van de InternationalPremiere Leagues (België, Griekenland, China). En vrijdag dus ook even de jeugd van Migliore!

Beide teams waren redelijk nerveus door de komst van Tom Newell. Maar de coach wist de spelers al snel op hun gemak te stellen. Iedere basketballer kreeg een box gevolgd met een “BOOHYAH” (wat staat voor basketbalhart). Na een korte uitleg van Tom gingen beide teams snel aan de slag onder toeziend oog van coach Newell.

Begint met de fundamentals lieten de jonge basketballers zien wat ze al in huis hadden. Dribbelend, links, rechts, tussen de benen, behind the back’s en cross-overs, ze lieten alles zien. Coach Newell deed hetzelfde en liet alle jonge basketballers stralen. Met kleine aanwijzingen kon de coach de jeugd net wat beter laten ballen. Toeziende coaches zaten met aandacht en interesse te luisteren.

De kopjes van alle spelers liepen al snel rood aan van de concentratie en inspanningen.
Na twee uur hard werken zat de training er helaas al weer op.  Tijdens het afsluiten liet Tom aan iedereen zijn NBA Championshipsring 2011 zien die hij won als assistent-coach bij de Dallas Mavericks. Na de afsluiting had iedere speler nog uitgebreid de kans om met de ring en Coach Newell op de foto te gaan. Ook de nodige handtekeningen zijn uitgedeeld.

Al met al een unieke ervaring voor spelers, coaches en toeschouwers.

Bedankt Coach Newell en Marc van Tetering!

Vrijdag 11-11